Image
Top
MENU

Cupping

Balance i krop og sind

Cupping er et engelsk udtryk for ”sugekop-massage”. Det er både en orientalsk og europæisk behandlingsform, hvor der laves undertryk i vævet med specielle sugekopper, der placeres på huden på udvalgte akupunkturpunkter, meridianer (energibaner) og andet væv.  Din-Akupunktør anbringer typisk kopperne på ryg, skuldre, arme og ben. For at kopperne let kan trækkes hen over huden, olieres huden inden påsætningen.

Hvor andre massageformer trykker vævet sammen, virker cupping modsat, da undertrykket i sugekoppen gør, at huden og det underliggende væv suges op og løsnes, stagnation ophæves, og cirkulation af qi (energi), væsker og xue (blod) stimuleres, så meridianer og organer kan fungere optimalt.

Cupping kan blandt andet afhjælpe forkølelser, smerter som muskelspændinger, fordøjelseslidelser og lungelidelser som kronisk hoste og astma.  Metoden anvendes i den vestlige verden til at detoxe (afgifte) bindevævet og reparere hudforandringer. Med andre ord kan man sige, at cupping aktiverer lymfesystemet, fremmer blodcirkulationen og healing af hud, bindevæv og muskler.

Under behandlingen opstår der sugemærker på grund af undertrykket. Huden bevares dog intakt, og metoden er normalt ikke mere smertefuld end ved andre former for dybdemassage. „Sugemærkerne“ er harmløse og forsvinder efter nogle dage.