Image
Top
MENU

Zheng gu tui na massage

Massage for krop og sind

Tui na og zheng gu tui na er kinesiske medicinske massageterapier

Med forskellige teknikker regulerer og aktiverer Din-Akupunktør akupunkturpunkter og meridianer (energibaner) for at opløse stagnationer og blokeringer og skaber hermed fri bevægelse af qi (energi) og kropsvæsker, xue (blod).

Massagen kan føles blid i overfladen og mere kraftfuld i dybden. Som andre TCM-metoder foregår behandlingen ikke nødvendigvis dér, hvor symptomet eller smerten kommer til udtryk, men også på relaterede akupunkturpunkter, meridianer og kropsvæv.

Massageterapien egner sig især til behandling af alle former for smertetilstande i bevægeapparatets væv, såsom bindevæv, bindevævshinder, muskler, sener og led. Massagen af vævet stimulerer og regulerer celler, lymfesystemet og blodcirkulationen. Erfaring viser, at jo hurtigere en ubalance behandles, jo lettere er det at komme i både fysisk og psykisk dynamisk balance igen.
Efter behandlingen oplever nogle patienter træthed, andre mærker forøget energi og livsmod. Trætheden kan skyldes afgiftningen af vævet og psykisk påvirkning.

Under zheng gu tui na terapien ligger klienten på en briks eller sidder på en stol. Massagen foregår uden på tøjet, og det er en fordel at bære løstsiddende tøj, der helst skal dække ben og arme.

Når der behandles kronisk skader kan der opleves lokal smerte, der vil aftage og forsvinde efter flere behandlinger. Nogle mennesker reagerer kraftigere end andre og kan komme til at fryse efter endt behandling. I så fald, så tag noget mere tøj på og fornemmelsen af kulde vil hurtigt aftage.