Image
Top
MENU

Akupunktur

Opnå sundhed og forebyg sygdom

Ordet „akupunktur” stammer fra de to latinske ord „acus“ og „punktur“. ”Acus” betyder nål eller spids, og ”punktur” kommer af at ”pungere”, der betyder at punktere eller stikke.  Ordet „akupunktur“ er siden 1970’erne blevet en international anvendt betegnelse for en behandlingsmetode, hvor akupunktøren behandler ved at indføre og manipulere tynde sterile engangsnåle i akupunkturpunkter, som der findes mere end 500 af.

Metoden er en central del af det flere tusinde år gamle medicinske system, vi i Vesten betegner Traditional Chinese Medicin (TCM), der ifølge klassiske tekster har rødder i Taoistisk filosofi.

Akupunkturens formål er at fjerne blokeringer i meridianerne (energibanerne) ,  genoprette dynamisk balance og derved helbrede symptomer og sygdomme samt genvinde og opretholde helse.

Akupunktur er stadig en af de mest anvendte og anerkendte behandlingsmetoder i Østen. Der findes mange forskellige former, men de bygger alle på det samme medicinske system. I Vesten bruges metoden i stigende grad af komplementære behandlere og vestligt uddannet sundhedsfagligt personale.

Der foreligger allerede flere studier, der dokumenterer akupunkturs virkning, og der udføres flere og flere undersøgelser for at dokumentere akupunkturs effekt på forskelligartede symptomer og sygdomme.