Image
Top
MENU

Qi gong

Bevæg dig til balance og energi

Qi gong er en fællesbetegnelse for en række forskellige kinesiske energiøvelser.

Øvelserne bygger på teknikker udviklet i Kina for flere tusinde år siden. Der findes utallige navngivne qi gong-systemer og discipliner med forskellige formål. Medicinsk qi gong er en selvstændig behandlingsmetode indenfor Traditional Chinese Medicin (TCM).

Taoistisk Filosofi omtaler Qi som den grundlæggende livsenergi, og Traditional Chinese Medicin (TCM) bygger på teorien om at  fri bevægelse, tilstrækkelig kvalitet og kvantitet af qi og kropsvæsker som xue (blod) i kroppen er en forudsætning for sundhed. Sygdom opstår, når cirkulationen  blokeres, hvorved qi og xue stagnerer.

Qi gongs formål er at etablere, opretholde og balancere denne cirkulation samt genoprette dynamiske balance. Udøveres skal lære at kontrollere cirkulationen af qi i kroppen ved brug af bevægelse, åndedræt og fokusering. Der findes et utal af øvelser til specifikke helbredsmæssige problematikker. Effekten forstærkes ved daglig praksis.

Medicinsk qi gong kan praktiseres af alle. Energiøvelserne kan desuden praktiseres hvor og når som helst. For at opnå størst effekt bør øvelserne udføres dagligt i rolige omgivelser uden forstyrrelser.

Din-Akupunktør bruger medicinsk qi gong som et supplement, der kan understøtte dit individuelle behandlingsforløb.