Image
Top
MENU

Kinesisk kost

Spis dig til sundhed

I de sidste årtusinder har man i Kina samlet viden og erfaring om den indflydelse som kost og spisevaner har på vores krop og psyke. Hvert enkelt fødeemne og urt er blevet grundigt undersøgt for sin virkning. Formålet med kinesisk kostvejledning er at forebygge mangelsygdomme, fejlernæring og ubalancer for hermed at genvinde og opnå helse for den enkelte.

I Traditional Chinese Medicine (TMC) er det et princip at behandle med det mindste middel. Kostregulering og gode spisevaner har grundlæggende betydning og danner derfor basis for og går forud andre TCM-behandlingsmetoder. Urtemedicin tages først i brug, når der behøves mere kraftfuld stimulering for at opnå dynamisk balance.

Kostvejledning og livsstils-råd anses som en naturlig del af og et nødvendigt komplement til akupunktur og anden TCM-behandling. Enhver klient anses som værende et unikt individ, og behandling og kostregulering er derfor individualiseret. Der findes heller ikke nogen såkaldt diæt, der er ideel for alle. Langtidseffekten af en standardiseret diæt kan faktisk være mere skadelig end gavnlig for den enkeltes helbred.

Din-Akupunktør vil ved journalføring beder om oplysninger vedrørende dine mad- og spisevaner for at stille diagnose og lægge en behandlings-strategi. Kostvejledning og livsstils-råd vil være en del af behandlingsforløbet.